Μήνυμα του Μεγάλου Μαγίστρου, Σεβτ. & Κρτ. Ιππ. Ανδρέα Σπυρόπουλου GCT.

Αδελφοί, Ιππότες, παρά το πέρασμα του χρόνου και εν μέσω αντίξοων συνθηκών, οι Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα και οι Ιππότες Νοσηλευτές του Αγίου Ιωάννη, επιβίωσαν στους αιώνες και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν και να υποστηρίζουν τις ίδιες διαχρονικές αξίες.
Με βάση αυτές τις αξίες, το Μεγάλο Σκήνωμα της Ελλάδος εισήγαγε για πρώτη φορά το 1989, την ιδέα της Διεθνούς Συνόδου των Μεγάλων Σκηνωμάτων, με διπλό σκοπό:
α) Να συγκεντρώνει τους Αρχηγούς όλων των τακτικών Τεκτονικών Χριστιανικών Ιπποτικών Σωμάτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, να ερευνήσουν νέες προοπτικές και ενδεχομένως να λύσουν (ή όχι) τυχόν παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ δύο Σωμάτων.
β) Να ενώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Αδελφούς Ιππότες από όλο τον κόσμο δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν νέους φίλους και να μάθουν διαφορετικά τελετουργικά και έθιμα.

Το Μεγάλο Σκήνωμα της Ελλάδος θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τη 12η Διεθνή Σύνοδο των Μεγάλων Σκηνωμάτων το 2023 στο όμορφο, μεσαιωνικό νησί της Ρόδου. Όλα τα Μεγάλα Σκηνώματα/Μεγάλες Στοές και οι Αδελφοί Ιππότες από όλο τον κόσμο καλούνται να Συμμετάσχουν.
Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μετά τα τελευταία δύσκολα χρόνια της απομόνωσης που επιβλήθηκαν από τον Covid, να συναντήσουμε ξανά τους Αδελφούς μας Ιππότες, να γιορτάσουμε τον θρίαμβο της ζωής και να ευχαριστήσουμε τον Κύριο για την υποστήριξη και την ευλογία του.
Μια λεπτομερής περιγραφή των εκδηλώσεων μαζί με τις αντίστοιχες δαπάνες και ένα χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρείτε στο φυλλάδιο της Συνόδου, το οποίο μπορείτε είτε να διαβάσετε on-line είτε να το κατεβάσετε για πιο άνετη μελέτη. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε την εγγραφή σας on-line εύκολα και γρήγορα.
Ελπίζω να σας δω όλους στη Ρόδο τον επόμενο Σεπτέμβριο,
Μέχρι τότε εύχομαι σε όλους υγεία, ειρήνη και ευτυχία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

Εξερευνήστε την Ρόδο.

Ο επίσημος οδηγός-παρουσίαση του Δήμου της Ρόδου με τα αξιοθέατα, τα μνημεία φυσικού κάλλους, τις παραλίες του νησιού και πολλά αλλα. 

Rhodes Palace

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου φιλοξενίας των συμμετεχόντων και των βασικών δραστηριοτήτων της Συνόδου.